Tantrisk Massasje

Tantrisk Massasje er en nytelse å gi og en nytelse å motta. Vi jobber på benk og utfordrer din evne til å gå fullt og helt inn i nærvær, samspill og glede over å ta imot nytelse i egen kropp uten å måtte gi noe tilbake. Vi tar opp temaer som seksualitet og intimitet på en helt naturlig og befriende måte, slik at du lærer å bli mindre redd for det som er nært. Den seksuelle energi, som vi arbeider med i Tantrisk Massasje, har så mange flere oppgaver enn det vi forbinder med sex. De fleste mennesker har en så feilaktig opplevelse av hva seksuell energi er. Vi har få tanker om at denne unike energien i kroppen vår er den som forener oss til den hellige siden ved livet.

Å gi nytelse og samtidig ære det hellige i hverandres indre. For det er med kroppen vi uttrykker vår kjærlighet, seksualitet og livsglede
Shalini Lind

Formålet med Tantrisk Massasje er å styrke opplevelsen av din erotiske livskraft på en måte som helliggjør kroppen din. Massasjen gis med lange, rolige og sensuelle strøk, du lærer å avkoble nytelsen fra sex og istedet bringe energien opp til ditt hjerte. Ja, det er virkelig en nytelse!

Berøring av huden er en dyp kommunikasjon uten ord. Når vi tar på hverandre, fjernes den usynlige avstanden mellom oss. I selv handlingen av å berøre, blir vi selv berørt!
Shalini Lind

I de fleste oldtidskulturer var massasje en feiring, like mye som det var ment å ha en helbredende virkning på kropp og sjel. Å dele Tantrisk Massasje med et annet menneske, er en feiring av den hellige siden ved kroppen vår. Etter hvert som kroppens forsvar slipper taket og avspenningen trenger inn til deg, kjenner du nytelsen som får deg til å forlate hodets kontroll og erkjenne gleden over å leve i din egen kropp. Men også når du gir, blir du tilsvarende åpen og tilstedeværende, som nettopp er gleden ved å lære denne form for samvær og kommunikasjon uten ord. Sammen skaper vi en varm og avslappende atmosfærede vakre lokalene til Tantrasenteret.

Tantrisk massasje kan ikke sammenlignes med andre former for massasje, den kan åpne opp for nærvær, glede og nytelse på en måte som kan virke dypere og mer favnende i deg selv. Terapeuten bruker langt mer av sin kropp og innlevelse, er langt mer åpen og nær enn du kanskje er vant med fra tradisjonell eller annen type massasje. Tantrisk massasje er således et nært og åpent samarbeid mellom massøren og deg som mottager. Men vi må få tillegge at i vårt indre landskap og i våre private ryggsekker rommes så mangt og meget fra et levd liv, derfor kan Tantrisk massasje også åpne for en prosess.

Tantra-massasje for kvinner er annerledes enn for menn. I et Taoistisk ordspråk sies det at «seksualiteten er kvinnens hemmelighet». Tantra-massasje for kvinner er rettet mot å åpne den energi som allerede finnes i kroppen vår, men som ligger fortrengt av kulturen. Slik at din naturlige energi igjen kan bevege seg fritt og naturlig i din kvinnelige kropp.

For deg som mann kan det å oppleve at massøren på en kreativ og sensuell måte berører deg over hele din kropp (med unntak av penis), er spesielt. Som mottager er det en fordel at du er naken under massasjen, men ikke et kriterie. Ja, det kan oppleves erotisk, men prøv å forstå at det du opplever, handler om nytelse som kan bringe deg innover mot din egen sjel. Kommer likevel projeksjonen på henne og dermed ereksjonen, er det helt greit. Hun vil hjelpe deg innover igjen.

For deg som kvinne kan det være uvant å motta en så nær berøring fra en annen kvinne. Under massasjen er det en fordel om du er naken, men ikke et kriterie. Da er det viktig ikke å tenke kjønn og sex, men at det er et medmenneske som stiller seg til rådighet for å gi deg muligheten til å gjenkjenne din sensualitet og seksuelle livsenergi gjennom din evne til nytelse.

Uansett er det snakk om trening på å være fullt tilstede i Nytelsen. Gradvis blir du kjent med din egen, erotiske kroppsenergi som et nærvær i deg selv. Gradvis oppdager du hva det vil si å tillate din seksuelle energi å gi deg denne levende erotiske opplevelsen som forbinder deg til en utvidet bevissthet om deg selv. Den seksuelle energien i kroppen din har den funksjon at den kan forbinde deg til dypere nivåer av den du er, ditt Selv, som får deg til å innse at livet på jorden faktisk er Hellig.

 

Der himmelen møter livet på jorda

Ja, du kan også møte utordringer under massasjen.

Under forløpet kan du komme til å oppleve flere av disse klassiske forstyrrelsene. Ha derfor som innstilling at det kan skje deg. I tillegg ser du det som en trening ikke å bryte kontakten med det som vekkes i deg, erotisk eller spirituelt. Du skal heller ikke bryte med gråt eller sinne, hvis det kommer – vanligvis som en reaksjon på den overveldende følelsen som det er å oppdage at du har levd et altfor langt liv uten din erotiske kroppsopplevelse. I denne sammenheng er ikke massøren en psykoterapeut, men forholder seg til det som skjer i deg fra sitt hjerte. Det er du som tar i mot deg selv. Du aksepterer alt akkurat som det er – du lar det komme – du lar det gå!

  • Du kjenner ingen nytelse, bare en god massasje – du blir ikke berørt. Det skjer fordi du ubevisst ennå ikke våger å bli kjent med deg selv på denne måten. Men det kan også skje på spesielle dager i din månedssyklus, mens du en annen dag kan være langt mer åpen. Blir du bare liggende og sture, si fra til massøren – be om hjelp til å gi slipp på hodet ditt!
  • Du kjenner litt nytelse, men merker at du stadig tenker på andre ting eller begynner å stille spørsmål om hva det egentlig er som foregår. Kan dette være seksuelt likevel? Hvem er egentlig denne massøren? Dermed stopper prosessen opp.
  • Du kjenner virkelig nytelse – du kjenner den erotiske følelsen stige i kroppen din, men blir sky, flau, redd eller usikker og søker kontroll på følelsene dine – både de gode og de ubehagelige – ved å stoppe dem – skyve dem unna. Si i tilfelle fra om det skjer! Ellers bryter du et hellig øyeblikk.
    Du begynner å projisere lyst på han eller hun som setter i gang den gode stemning og erotiske nytelsen i deg. Du har gitt bort kontakten med deg selv til den andre. Da har du to valg og ingen av dem fungerer i denne sammenheng: Enten «kaster du deg over» vedkommende eller du lukker av fordi det er for flaut.
  • Du blir forstyrret av seksuelle fantasier. Da har du separert deg fra deg selv og over til henne. Det kan lett skje. Da skal du ikke fordømme det. Se fantasien komme, for så å gi den slipp – og bare nyte den gode følelsen du har inni deg. For nå er det deg det handler om!

 

Massasjen og Terapien er utviklet av Shalini Lind